Vistas de página en total

17 julio 2020

El caçador d'estels (Khaled Hosseini)






Llibre: El caçador d’estels.
Autor: Khaleb Hoseini.
País: Afganistán.
Editorial: Debolsillo.


Es tracta de la primera novel·la de l'escriptor afganès afincat als Estats Units i que ha servit per a introduir la literatura i la cultura afganeses en el món occidental.

Es tracta d'un fenomen literari, segurament facilitat per la sensibilització cap a la situació d'aquest pais asiàtic, que des de 1979, data en que fou invaït per la llavors Unió Soviética, no ha deixat d'ésser noticia.

Des de 2003, any en que fou publicada, ha venut més de vuit milions d'exemplars i ha estat traduït a més de 48 llengües.

L'obra gira en torn a dos nens afganesos, que creixen junts a la capital del pais i que per distintes raons perden a llurs mares només néixer.

Un és fill d'un home ric i l'altre és més humil. Es separen amb motiu de la invasió soviètica, ja que un d'ells juntament amb el seu pare abandona el pais cap els Estats Units.

L'obra té un caràcter autobiogràfic, ja que l'autor també s'exilià primer a França i després als Estats Units amb motiu de l'ocupació del seu pais per la Unió Soviètica.

L'escriptora xilena Isabel Allende, afincada als Estats Units, ha dit el següent d'aquesta novel·la: "Una d'aquelles novel·les inoblidables que es manté en el record durant anys. Una extraordinària novel·la feta amb tots els grans temes de la literatura i la vida: l'amor, l'honor, la culpa, la por i la redempció".

El títol fa referència a un joc d'estels que es feia tots els hiverns a la capital afganesa i en el qual participaven els dos amics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario