Vistas de página en total

21 junio 2022

tu pots (Joaquin Lorente)

 



Llibre: Tu pots.
Autor: Joaquin Lorente.
País: Espanya.
Editorial: Columna.


En el pròleg ha ens propasa un pacte per aconseguir tots els nostres propòsits fent treballar el cervell, ja que nosaltres podem, parafrasejant el títol del llibre.

És una continuació del seu llibre "Pensa, és gratis" i per això comença pel principi 86. En cada principi deixa subratllat en color taronja les més importants reflexions que hem de memoritzar de cara a aconseguir els nostres propòsits.

Una altra característica del llibre, és que cada dos o tres principis fa unes preguntes que nosaltres hem de respondre, interessant de copiar i de realitzar de tant en tant.

L'objectiu del llibre és estimular el cervell per a demostrar-nos la quantitat de coses que són capaços de fer. Una idea té com a propòsit omplir un buit. Triomfar és saber omplir buits.

Allò en el que es desitgi triomfar s'ha de convertir en passió. Ens hem de preguntar perquè altres han de creure en nosaltres. Quan la nostra proposta interessa s'inicia el procés de la recomanació.

El bé és allò que no volem perdre. Acceptar la novetat és aconseguir un bé desconegut i acceptar la substitució es canviar un bé per altre. Quan sumem cervells multipliquen resultats.

Només tenim un temps i una energia. No hi ha negoci mentre algú no se l'emporti a dormir al llit. Si no portes el teu cervell per on vols, altres ho faran per tu. Es pot delegar tot llevat de la responsabilitat.

No reconèixer el nostre error és perdre dues vegades perquè quan ho fem, a més de perdre, facilitem la recaiguda.

No hi ha energia més potent i econòmica que la cerebral. Les classes mitjanes existeixen perquè hi ha consum. Com més gran és una empresa, més gran acostuma a ser el nombre de cervells desmotivats que conté.

Els líders no es fabriquen, meixen i es fan així mateixos. Quan es busca feina s'ha de pensar en que s'ofereix per aconseguir-la. Quan no t'avances als problemes sempre acaben atrapant-te. Si no et fas les preguntes, com obtindràs les respostes.

L'existència és un moment que no es pot fotocopiar. Cal revisar periòdicament tota creença. Cadascú és el resultat de com gestiona la seva evolució. La voluntat és dominar el cervell.

Els enfocaments positius airegen positivament en el cervell. Qualsevol professional que no s'inquieta per l'evolució i que no es recicla constantment és candidat a l'atur en qüestió de pocs anys.

Com més neguis la realitat més et perdran les mentides. A l'univers no hi ha res més ràpid que el teu cervell, l'únic capaç de superar la velocitat de la llum. L'ambició és la màxima exaltació de la nostra capacitat cerebral. Som els únics animals que hem forçat la nostra evolució per una sola circumstància: l'ambició.

La consciència és el que ens queda quan eliminem tot allò que és superflu. En el politicament correcte hi ha la paràlisi de l'intel·lecte. Fins que no assumeixis que t'has equivocat no trobaràs la solució. El cervell funciona millor quan comprèn millor. Una persona sense informació és una persona sense opinió. No aconseguiràs res si no ho intentes. El present sempre és el millor moment per millorar el futur.

La raó ens permet tenir les piles carregades. Tot allò que saps fa servei. La democratització universal més essencial és la del saber. Cada vegada anem més depressa sense saber on. Ara mateix ens troben en l'edat dels cervells. Hem d'anar cap a la democràcia per objectius. Sempre cal saber donar les gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario