Vistas de página en total

13 junio 2022

Pedra de Tartera (Maria Barbal)



Llibre: Pedra de Tartera.
Autor: Maria Barbal.
Pais: Espanya.
Editorial: La Butxaca.

Es trata de la primera obra publicada per aquesta autora catalana i és la història d'un desarraig en una zona rural catalana.

Explica en primera persona la vida de Conxa, una dona que escriu les seves memòries recollides en tres estadis vitals en la seva vida.

La seva vida es veu marcada per tres esdeveniments històrics, l'arribada de la Segunda República, la Guerra Civil, els primers anys del franquisme i també per la situació de desarraig producte de l'abandonament del nucli familiar per a marxar a viure amb uns tiets, de la pérdua del seu marit mort durant la Guerra Civil, i el canvi de l'entorn geogràfic de la Lleida rural a la Barcelona urbana.

Els temes claus de la novel.la són el desarraig, la migració del camp a la ciutat, les tradicions ancestrals, la sumisió de la dona, la soletat, la resignació i l'amor cap a la terra.

Utilitza en tot moment paraules locals que donen personalitat i riquesa al text. La sintesi i l'estructuració s'encaminen cap a la sobrietat i sencillesa que reforcen els sentiments i els esdeveniments. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario