Vistas de página en total

21 marzo 2022

Cabana, La (Josep Gironès)



Llibre: La cabana.
Autor: Josep Gironès.
País: Espanya.
Editorial: Cossetània Edicions.

L'obra narra els fets que van tenir lloc a la localitat tarragonina de La Fatarella durant la Guerra Civil Espanyola quan un grup d'anarquistes descontrolats assassina a trenta pagesos després d'una colectivització forçosa mesos després d'estallar el conflicte.

Té un protagonista femení, la Carme, vidúa d'un dels trinta pagesos assassinats vilment, que narra els fets en primera persona i en un to emocionant.

L'autor mostra a més tradicions i formas de vida prácticament desaparegudes i el papel que les milicies anarquistes donaven al govern de la República i l'actuació portada a cap pels grups de incontrolats.

Durant tota l'obra apareixen paraules i expresions populars de la zona i en boca de la protagonista realitza un recorregut històric per tots els esdeveniments que han tingut lloc en el segle XX.

Una de les curiosidatats del llibre, es el fet de que després de perdre al seu marit per culpa d'aquests incontrolatats, una vegada finalitzada la guerra civil, també sofreix represió i persecució per part dels guanyadors.

El llibre està dirigit a persones interesades per la història recent i interesada en saber tot el que va passar durant la Guerra Civil tant en un bandol com l'altre.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario