Vistas de página en total

26 marzo 2021

Un home de paraula (Imma Monsó)

 



Llibre: Un home de paraula.
Autor: Imma Monsó.
País: Espanya.
Editorial: RBA.

Es tracta de l'obra més recent de l'autora catalana Imma Monsó. Abans de parlar del llibre, voldria dónar a conèixer entre tots els lectors a aquesta autora.

Nascuda a Lleida en 1959. Es escriptora i professora de llengües estrangeres i és llicenciada en filologia francesa per la Universitat de Barcelona.

La seva trajectoria literaria comença en 1996 amb el llibre de contes Si és no és pel qual va rebre el premi Ribera d´Ebre. Aquell mateix any escriu No se sap mai.

A aquestes obres el segeuixen Com unes vacances, Tot un caràcter, Millor que no m´ho expliques, Marxem, papà, aqui ni ens hi volen, L´escola estrambota i aquesta, Un home de paraula.

Es col·laboradoea de El País i de La Vanguardia i tradueix obres del francès al castellà i al català. Bona part de la  seva obra ha estat traduïda al castellà.

Pel que respecta al llibre, no sap el nom reial dels personatjes, ja que posa els seudònims amb els quals solien tractar, Cometa, el seu marit recentment traspàs, Lot, ella mateixa i Piulix la filla adoptada. Els temes clauss són el dolor i l'amor.

El llibre en realitat és un monòleg, jo el calificaria com una mena de diari personal on a mitjançant aquests personatjes imaginaris abans destacats, va narrant els records viscuts amb el seu marit i la seva filla adoptiva, així com el traspàs del seu espós i els moments posteriors entre els quals es debat entre oblidar i recordar.

Fa un repàs sobre les anécdotes viscudes, la seva relació, la adopció de la  seva filla, la seva complicitat intel·lectual.

La novel·la es converteix en un tratat sobre el dolor en un intent de reconstruir la presència del ser desaparegut a base d'humor, una de les armes per a guanyar la partida de la mort.

Durant la seva narració, parla molt sovint de l'amor autèntic, sense arribar a explicar exactament en que consisteix aquell tipus d'amor.

Una novel·la comptada en primera persona, que representa les vivències, d'una dona de 43 anys, que perd al seu marit repentinament i que és molt útil per a afrontar amb dignitat la desaparició d'un ser estimat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario