Vistas de página en total

26 febrero 2021

No m'agraden els dilluns (Jerome Lambert)

 



Llibre: No m'agraden els dilluns.
Autor: Jerome Lambert.
País: Francia.
Editorial: Castellnou.
Col·lecció: Picnic.

La història parla del Lemeur, un nen que es sol quedar dormit a classe. Sovint l'han d'enviar a la sala de guàrdia i al cap d'estudis, però ell manté la compostura per a evitar que els seus companys es riguin d'ell.

No és considera solitari però no es caracteritza per tenir grans amistats. No li agraden els dilluns ni li agrada el col·legi. Quan tots corrin per arribar els primers ell va a poc a poc i fins i tot arriba tard.

No té bones relacions amb els professors i només té com amic al Crostó i s'entreté molt davant la fotografia de la dona que dóna nom al col·legi.

Té fama de tenir mal caràcter i sembla un nen malhumorat per tot, ja que no li agrada res. En dia que es troba de bon humor cerca informació sobre Rosa Bonhevi i s'assabenta de que era pintora i tampoc va tenir una vida f'acil.

Descobreix que observar li agrada i que el serveix per afrontar millor els matins. Fruit d'aquest descobriment decideix fer una llista de totes les coses que no li agraden.

Un dia coneix a la Fatou i li sembla extraordinària però pensa que no li agrada. El lliura un paper que es llegeix un munt de vegades. Decideix parlar amb el seu pare de la Fatou. El pare li dóna una llista de possibles regals. Una vegada fetes se'ls lliura a la Fatou.

Curiosament la Fato li dóna una llista de coses que li agraden i moltes d'elles són els que a ell no li agraden. Acaba dinant amb la seva àvia en un restaurant que com és habitual en ell no li agrada.

Gràcies al Crostó aconsegueix que se li acaben les maníes i pugui fer-se amic de la Fatou.

No hay comentarios:

Publicar un comentario