Vistas de página en total

06 febrero 2024

El professor (Tony Kaye)

 



Títol: El professor.
Director: Tony Kaye.
País: Estats Units.
Any: 2011.
Duració: 100 minuts.
Interprets: Adrien Brody (Henry Barthes), Marcia Gay Harden (Carol Dearden), Christina Hendricks (Sarah Madison), Sami Gayle (Erika).

Henry Barthes és un professor que acudeix a un institut molt conflictiu dels suburbis de Nova York a realitzar una suplència mentre troben un nou professor fix. És una persona una mica estranya amb un passat una mica turbi, que té al seu aví ingresat a una residència.

Acolleix a la seva casa a una prostituta fins que troba un centre de menor on puguin acollir-la. Mentre es troba a la seva casa, ambdós acaben contant-se la seva història on descobreixen que no tenen un passat excessivament bo.

Durant tota la pel:licula el propi Barthes va narrant la seva experiència on en moltes passatges critica el sistema educatiu nord-americà, que busca més els resultats que l'educació dels adolescents.

La narració de Barthes, posa en escena l'opinió i la critica del director al sistema educatiu dels Estats Units, mostrant-se excessivament dur amb el sistema.

Descobreix com els professors poden acabar de cremats davant la manca d'objectius de la majoria d'adolescents i el poc suport que reben de les autoritats estatals.

Es tracta sense cap dubte d'una pel·licula molt dura i molt critica, que si es té ocasió de poder aconseguir-la i de poder veure-la a qualsevol cineclub que ha estat el meu cas, recomano molt mirar-la.

És prou impactant, i una vegada mirada, invita molt a reflexionar sobre el sistema educatiu i cap a on voler arribar amb els nostres joves.

No hay comentarios:

Publicar un comentario