Vistas de página en total

06 julio 2023

Les neus del Kilimanjaro (Robert Guediguian)

 



Titol: Les neus del Kilimanjaro.
Director: Robert Guediguian.
País: França.
Interprets: Ariane Ascaride (Marie Claire), Jean Pierre Darroussin (Michel), Gerard Meylan (Raoul), Marilyne Canto (Denise).

Pel:licula amb el mateix títol que la mítica pel·licula de Henry King i interpretada per Gregory Peck, Ava Gadner i Susan Hayward però amb temàtica molt diferenta.

Michel acaba de ser acomiadat de la seva fàbrica després d'un sorteig en el qual l'acompanyen altres dinou treballadors entre altres Christophe, un jove que porta molt poc temps treballant.

Malgrat tots ell i la Marie Claire, són feliços en companyia dels seus fills i els seus nets que aprofitant el seu trenta aniversari de casament, aprofiten per a regalar-les un viatge a Tanzània al costat del Kilimanjaro.

Una nit son atracats juntament amb els seus cunyats Raoul i Denise i els roben els diners del viatge, els anells de casament i les targetes de crèdit. Denise sofreix un atac de nervis que la manté més d'un dia plorant constantment.

Michel descobreix el comic que l'han robat en mans d'un nens i els segueix per a veure on viuen i llavors descobreix que són familia d'un dels treballadors acomiadats juntament amb ell.

En principi ajuda a la policia a identificar al lladre per a ser detingut, però quan descobreix que ho ha fet per necessitat retira la denúncia malgrat que massa tard amb la qual cosa el Christophe serà jutgat.

La seva dona comença a ajudar als germans petits de Christophe i finalment, mentre compleix condemna, decideixen adoptar-les i portar-se-les a viure a la seva casa.

Es tracta d'una pel·licula bastant impactant, on es descobreix les diferents cares de la crisi, la de Michel i la seva dona, que tenen una bona vida després de l'indemnització que rep ell i la de Christophe, que fa el que fa per necessitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario