Vistas de página en total

04 julio 2022

Les veus de l'experiència (Jordi Llavina)

 



Llibre; Les veus de l'experiència.
Autor: Jordi Llavina.
Pais: Espanya.
Editorial: Columna.

És tracta d'una antologia de la poesia catalana actual on es recollin poemes de poetes com Joan Margarit, Marta Pessarrodona, Narcis Comadira, Francesc Parcerisas, Pere Rovira, Miquel de Palol, Marc Granell i Alex Susanna.

Planteja preguntes com qué és la poesia? qué sentit té llegir-la? i de qué parlen els nostres poetes? Així mateix aporta notes històriques sobre el genere en català.

Comença amb uns mots introductoris que fan de pròleg i on parla de com va sorgir la idea. Diu que sol provocar rebut abans d'ésser llegida. Segons el Diccionari de la Llengua Catalana poesia és l'art d'expressar, de traduir en forma concreta, el contingut espiritual propi, mitjançant paraules disposades segons unes determinades lleis mètriques.

Diuen que llegir poesia és molt difícil. És considerada el parent pobre de la literatura, però la mania d'escriure versos és la més tenaç i productiva de la part Occidental de la Mediterrànea.

A continuació passa a fer un repàs històric. Parla de les editorials que han donat a conèixer la poesia catalana, així com de les col·leccions que han editat. Parla dels autors recopilats com autors de l'experiència. Parla de les principals característiques d'aquests poetes abans d'introduir-se en els poemes escollits.

Finalment passa a escriure els versos dels poetes seleccionats, amb una obra poètica de l'autor al començament i una biografia sobre l'obra al final de cada conjunt de versos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario