Vistas de página en total

08 octubre 2020

21 poetes del XXI (Ernest Farrés)

 

Llibre: 21 poetes del XXI.
Autor: Ernest Farrés.
País: Espanya.
Editorial: Proa.
Col·lecció: Ossa Menor.

Es tracta d'una antologia de poetes dels països catalans que han publicat llurs llibres en el començament del segle XXI, en una recopilació realitzada per Ernest Farrés i publicada per Proa dins de la col·lecció "Els llibres de l'Ossa Menor".

Es una àrdua tasca d'investigació i reflexió a prop dels poetes dels països catalans apareguts en els últims anys del segle XX.

Recopila els poemes de vinti-un poetes nascuts entre 1967 i 1975 i que han publicat llurs llibres en els últims deu anys del segle XX.

L'elecció dels autors i dels textos obeeix a criteris de representativitat i qualitat intrinseca. Entre tots ells han publicat setanta-set llibres.

Tenim sis poetes nacuts a Catalunya, deu al Pais Valencià i cinc a les Illes Balears, divuit homes i tres dones.
L'estructura del llibre està composta per una petita biografia de l'autor, les seves publicacions i els seus poemes seleccionats.

Els vint-i-un autors seleccionats i que convé conèixer son: Joan Elies Adell, Sebastià Alzamora, Antònia Arbona, Miquel Bezares, Hèctor Bofill, David Escamilla, Maria Josep Escrivà, Josep Manuel Esteve, Manuel Forcano, Iban Llop, Txema Martínez Inglés, Pere Joan Martorell, Vicent Nàcher, Alexandre Navarro, Josep Porcar, Ramon Ramon, Josep Lluis Roig, Jordi Valls, Amadeu Vidal i Bonafont, Antoni Xiumet i Júlia Zabala.

El fet de recopilar poetes de tres països de parla catalana, sirveix també per a conèixer la distinta varietat lingüística del català, un idioma molt ric malgrat ésser minoritari i menyspreat per diferents partits polítics que volen eliminar-lo en detriment d'altra llengua més poderosa i extendida.


No hay comentarios:

Publicar un comentario