Vistas de página en total

24 septiembre 2020

Un gir decisiu (Andrea Camilleri)


Llibre: Un gir decisiu.
Autor: Andrea Camilleri,
País: Itàlia.
Editorial: El Balancí.

És tracta d'una nova aventura més del comisari sicilià Salvo Montalbano. L'obra comença amb la traició que segons ell ha sofrit arran dels fets ocorrits a Gènova durant la celebració de la reunió del G-7 i la dura repressió feta per la policia amb els antisistema.

Aquests fets li fan pensar seriosament dimitir del seu càrrec però un matí nedant descobreix un cadàver d'un home ofegat des de fa dies i l'arrosega fins a la vorera.

Una parella de senyors grans pensen que és ell l'assassí i avisen a la policia, retenint-lo fins a la seva arribada. Passa una mica de vergonya i mai troba el moment de dimitir perquè quan vol parlar amb el seu superior mai està.

La versió oficial és que es tracta d'un immigrant ofegat des de fa un mes però per la versió d'un vell mariner, Montalbano arriba a la conclusió de que va ser assassinat i segons el vell mariner des de fa més d'un mes.

Els interrogants i dubtes que sorgeixen a prop del cadàver fan que es repensi la seva dimisió com a comisari i investigui si en realitat es tracta d'un assassinat o no.

Pren aquesta decisió després de veure les declaracions d'una dona a les notícies del canal televisiu Televigata. Sospita que la mort d'immigrants clandestins és quelcom més que un accident.

Interrogant a una amiga sueca arriba a la conclusió de que es tracta d'un antic delinqüent que trafica amb immigrants il·legals i que potser ha estat assassinat per un d'aquests immigrants.

A una entrevista amb un periodista aquest li dóna tots els detalls del cap de la banda de traficants d'immigrants il·legals.

Per a les seves investigacions compta amb l'ajuda de l'Ingrid, l'amiga sueca de fa molts anys. Per les pistes que li dona la sueca arriba al lloc on presuntament havia estat assassinada la persona que es troba nedant i descobreix de quina manera va morir.

Amb els seus homes planifica acabar amb aquesta banda, que entre altres coses es dedica a traficar amb menors.

Malgrat els personatges són falsos, els fets narrats són realitat.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario