Vistas de página en total

08 septiembre 2020

Les veus del Pamano (Jaume Cabré)





Llibre: Les veus del pamano.
Autor: Jaume Cabré.
País: Espanya.
Editorial: La Butxaca.


L'obra tracta sobre el descobriment en una escola d'un poble del Pirineu del diari personal d'un antic mestre, on es mostren els fets protagonitzats per aquesta persona i a la seva vegasa es una història dels fets del poble.

Aquest mestre es feia pasar por falangista quan en realitat era un maqui. La història s'explica a través de diverses veus narratives, el mestre a través del seu diari, la veu externa que narra els esdeveniments del pasat i del present intercalant-los, fins i tot barregant els diàlegs dels personatjes i la interna de cada protagonista.

Els personatjes esdevenen veritables símbols de forma de vida i de pensament al llarg de la història recient, configurant un ric retrat de setanta anys d'història d'Espanya i de Catalunya.

Els principals temes son l'amor, la fidelitat, la corrupció, el poder, la influència de l'Església durant el franquisme, la guerra, els maquis, la veritat i la justicia.

Es una obra de contrucció complexa i perfecta amb uns diàlegs rics i explèndits que reprodueixen amb exactitud diferents variants i nivells de llengua, des de la catalana occidental fins la llengua que fan servir els nois i noies d'ideologia alternativa.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario