Vistas de página en total

22 junio 2020

La nena de la maleta (Jacqueline Wilson)


Llibre: La nena de la maleta.
Autor: Jacqueline Wilson.
País: Regne Unit.
Editorial: Almadraba.

A diferència d'altres llibres infantils que he comentat fins ara, aquest té un caràcter reivindicatiu i està dirigit a nois i noies ja més grans i adolescents i tracta d'una nena, Andy, que té els seus pares separats i es passa la vida entre la casa d'un i altre amb les seves respectives parelles i llurs fills.

Andy enyora molt la seva vida quan encara vivia amb els seus pares a la Casa de la Morera juntament amb el Rave, un conillet de peluix i sospira amb poder tornar a viure de nou amb els seus pares junts, ja que segons ella ni viu en cap part.

La mare viu amb Bill el Mandril i els seus tres fills i el pare amb la Carrie i els bessons i la protagonista es passa el temps amb una maleta a la mà, ja que una setmana està amb la nova familia de la mare i una altra amb la nova familia del pare.

Aquesta situació es produeix perquè tots dos volien que Andy es marxés a viure amb ells acabant acordant el que sol passar quan es produeix una separació amb fills per mig, un temps amb un i un temps amb l'altre.

Seguint les lletres de l'abecedari, la protagonista va narrant l'estranya vida que porta des de que els seus pares es van separar i la mania que professa a tots els membres de la seva nova familia, tant per part de pare com per part de mare i els seus records de la Casa de la Morera.

Troba a faltar quan marxava a l'escola juntament amb la seva amiga Aileen i com ara malgrat juga a l'hora de l'esbarjo amb ella juntament amb la Fiona sempre que s'ha de fer alguna cosa en parelles Aileen tria a la Fiona en lloc de a ella com passava abans.

Narra el destorb que es quan es posa malalta i com això provoca discussions entre els seus pares i com davant ells fills de les parelles dels seus pares sempre té totes les de perdre i com aquesta situació li afecta en el seu rendiment escolar.

Molts dies es queda al jardí d'altra familia a jugar amb el Rave i un dia ho perd i escapa una nit per a trobar-lo i els senyors una vegada es trobada pels seus pares li donen la sorpresa de que li havien fet una casa al conill en l'arbre on s'havia perdut.

Des d'aquest moment es fa molt amiga dels senyors i passa moltes tardes amb ells i troba la felicitat que fa molt temps havia perdut.

Malgrat l'obra està dirigida a lectors juvenils, es molt recomanable també per a pares amb fills i que no tenen una relació molt bona, per a que reflexionin sobre les conseqüències que pot tenir una separació i més si aquesta es fa per ajuntar-se amb altra persona que ja té fills, ja que el fill autèntic acaba éssent un destorb i el que rebi els cops al no poder dir que té casa per haver d'estar d'una casa a l'altra, com li passa a la protagonista de la història.

L'autora tracta de dir-nos d'alguna manera que els nens i nenes perjudicats per aquesta situació, han de prendre cartes en l'asumpte i decidir amb qual dels dos pares prefereix quedar-se per així tenir estabilitat de tot tipus, però en realitat qui ha d'evitar situacions asemblades a la de l'Andy, són els pares, que moltes vegades quan decideixen trencar la seva relació, en l'últim que pensen es en la criatura o criatures que tenen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario