Vistas de página en total

11 marzo 2024

Petita història de Dalí (Eduard Fornés i Gili)

 


Llibre: Petita història de Dalí.
Autor: Eduard Fornés i Gili.
Il·lustracions: Pilarín Bayés.
Editorial: Mediterrània.
Col·lecció: Petites històries.

Es tracta d'un dels llibres de la col·lecció Petites Històries, molt bé il·lustrades per Pilarín Bayés, per apropar als més petits a la història de grans personatges, que recentment ha complit 30 anys d'existència.

Les il·lustracions són l'atractiu dels llibres i formen també el principal pes, donat al públic al qual està dirigida la història en concret.

En aquest cas, es fa un repàs per la vida i l'obra d'ún dels més grans genis de la pintura universal, com fou Salvador Dalí. Així de forma divertida i amena els nens i nenes van sabent la vida i l'obra de grans celebritats.

A mi m'ha suposat una gran experiència personal descobrir aquests petits llibres, per veure sobretot la qualitat en la il·lustració de Pilarín Bayés i ara que la nena comença a ser gran (esta propera als sis anys) serà una molt bona possibilitat per a llegir-la històries que l'agraden abans de dormir i que vagi sabent mitjançant dibuixos la vida i l'obra de aquestes celebritats, ja que malgrat que per a llegir-lo ella s'hagi d'esperar fins que tingui al menys vuit anys, les llibres amb il·lustracions l'encanten i se'ls miraria amb agrado.

En el referent al texto, malgrat que molt més resumit que un llibre de gent més gran, compta tot el destacable de la carrera de Salvador Dalí, amb el gran atractiu que suposen les il·lustracions per atraure als nens i nenes a la seva lectura.

Malgrat que a nens i nenes curioses com la meva no està malament començar a llegir-se-les o deixar-se-les per a que gaudeixin de les seves il·lustracions, l'edat idonia seria a partir de vuit-deu anys, quan ja saben llegir i encara els encanta les il·lustracions dels llibres.

Sense cap dubte, és una col·lecció molt recomenable per a iniciar als nens i nenes en la història de grans personatges i l'editorial els disposa tant en català com en castellà, amb la qual cosa la col·lecció està accesible per a tothom.

A la web de l'editorial www.editorialmediterrania.net es troba més informació sobre aquesta col·lecció i la resta dels seus llibres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario