Vistas de página en total

17 agosto 2022

La llei del mirall (Noshigori Noguchi)

 



Llibre: La llei del mirall.
Autor: Noshigori Noguchi.
País: Japón.
Editorial: Comanegra.

Eiko és una dona japonesa que està preocupada pels maltractaments psicològics que sofreix el seu fill Yuta arran d'un partir de beisbol amb els companys de classe.

Una amiga li comenta un incident al parc amb els seus companys i això la preocupa més encara fins que el seu marit li dóna la targeta del Yaguchi, un expert en psicologia al qual finalment es decideix a trucar.

El Yaguchi després d'escoltar els problemes de l'Eiko comença a donar-la algunes solucions i parla de que la nostra vida és com un mirall. La diu que les preocupacions cap al seu fill estan relacionades amb els problemes amb el seu marit i sobretot el seu pare i la faig escriure tot el que no pot perdonar al seu pare.

Després de fer-la escriure tot el que no perdona al seu pare la fa escriure el que l'ha d'agrair-li i la demana trucar-lo per a dir-li els agraïments i disculpar-se. Quan parlen acaben plorant tots dos.

Quan parla amb el Yaguchi, la fa veure que els mateixos problemes que tenia amb el seu pare els té ara amb el Yuta. Llavors la fa escriure tot el que ha d'agrair-li al seu pare. És quan s'adona de que ha d'agrair-li al seu marit també. 

La fa escriure també com l'hauria agradat tractar-se amb el pare i mentre ho fa arriba el Yuta i ja mostra un altre tarannà amb ell i fins i tot esperen a que arribi el seu marit. Acaba el dia explicant-li tot al seu marit. Al dia següent parla amb el Yaguchi que la recomana uns llibres per a que la serveixin d'ajuda.

El llibre acaba amb un epíleg on l'autor ens proposa uns exercicis assemblats al que ha passat en la història per a sentir-nos com un autèntic mirall però en positiu i gaudir de la vida sense ressentiments.


No hay comentarios:

Publicar un comentario