Vistas de página en total

22 abril 2022

Raquel (Isabel Clara Simó)



Llibre: Raquel.
Autor: Isabel Clara Simó.
País: Espanya,
Editorial: Columna.
Col·lecció: Columna jove.

És la història d'una noia de disset anys que té dos problemes, un que no estima a la seva familia i altre, no s'agrada així mateix. És intel·ligent i amb esperit critic.

El llibre està estructurat en forma de diari i que comença un divuit d'octubre i acaba in vint-i-nou de juny i en ell desmenusa tot l'esforç que ha de fer per a superar la tràgica mort d'una amiga seva i tots els obstacles que li posen la seva familia i el seu company.

Durant el recorregut pel seu diari arriba a interrogants als quals és dificil trobar una resposta. En el començament del diari ja mostra els seus dubtes i la seva indefinició, així com els problemes amb els seus pares.

S'assabenta de la malatia de la seva amiga i els seus pares no li deixen anar. Oriol el seu company la diu que això és perquè vol ella ja que normalment el que volen els pares és dominar-les.

Parla de la mare i la diu de tot menys bonica. És nota l'edat que té i les diferències que sorgeixen entre pares i fills quan arriba l'adolescència. Quan torna la Montse va a veure'l i veu que no està tan bé con es pensa.

Comença a canviar d'estil pels consells d'una companya de l'institut i sembla que la relació amb els pares millora. L'Oriona comença a sortir amb el noi que li agrada.

Es troben un dia i fan les paces i comencen a sortir. La Montse mor i al seu funeral assiteix pràcticament tot l'institut. La familia i els companys es mostren molt amables amb ella per aquest fet i el seu germà Josep Lluís, va a un concurs de televisió.

Va a casa de la Montse per a que la seva mare li doni els seus llibres i ho passa molt malament i també va al concurs del seu germà com a públic. Té una discussió amb l'Oriol per la carrera que faran.

Parla del pare i tampoc ho fa excesivament bé, com quan ho fa de la mare, i aprofitant que els pares de l'Oriol són fora acaben fent l'amor. El germà deixa el concurs d'una manera estranya ja que després de fer-li unes preguntes fora de concurs, no sap les respostes i no li donen els diners guanyats.

Descobreixen que ha hagut trampa i al final es queda sense diners. Una tarde descobreix al seu pare amb una altra dona i li fa fàstic.

Troba a la mare de la Montse que està embarassada i li diu que sap que és nena i li posarà Montserrat i això li dóna molta ràbia. Troba a la mare plorant i és perquè sap que el pare l'enganya i que es divorciaran. Ella es queda amb la mare i es posa a treballar durant l'estiu.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario