Vistas de página en total

13 enero 2021

Com escoltar música (Joan Grimalt)


Llibre: Com escoltar música.
Autor: Joan Grimalt.
País: Espanya.
Editorial: Duxelm.

L'obra ens sumergeix en la història de la música a través de divuit capítols que marquen composicions rellevants de les distintes èpoques de la historia de la música.

 


Després d'un próleg on ens invita al concert i d'una introducció ens narra aquestes divuit composicions a través d'altres tants capítols.

 

Les distintes composicions son: Cant Gregorià, Canticum Canticorum de Giovanni Pierluigi de Palestrina, Madrigal italià del segle XVI, Opera Euridice de Jacopo Peri, I vespri della beata vergine de Claudio Monteverdi, Missa Scalla Aretina de Francesc Valls, El Mesíes de George Friedrich Haendel, Josu Meine Freide de Johann Sebastian Bach, La flauta màgica de Wolfgang Amadeus Mozart, Novena Simfonia de Ludwig van Beethoven, Quintet en do Mayor de Franz Schubert, Requiem de Guisseppe Verdi, Cinquena Sinfonía de Gustav Mahler, Concert per a Orquestra de Bela Bartok, Jazz de Louis Armstrong, Suite Lírica de Albang Berg, Història del rock i Missa de Berlín de Arvo Part.

 

Cada capítol finalitza amb diverses enregistraments recomanats i amb bibliografia recomanada sobre cada tema o audició, i fins i tot del compositor. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario